Afgelopen anderhalve week is iedereen in de wereld wel geconfronteerd met het uitbreken van nieuw ernstig geweld tegen onschuldige mensen, met als excuus ‘omdat deze mensen (DJM : voormelde vluchtelingen) worden misbruikt door neonazisten en hulp nodig hebben ….’

Intussen ontvluchten met name de zwakkeren Oekraïne en worden zij hartelijk in andere delen van Europa onthaald, of zoals de burgemeester indertijd bij de inkomst van ‘the Inflatable Refugee’ als tevreden man dan ook sprak : “Breda is een gastvrije stad en gaat open de discussie aan over hoe we met vluchtelingen moeten om gaan” (BN-De Stem, 20-9-17).

De betreffende foto van the inflatable refugee (Schellekens & Peleman), is genomen in Breda in 2017 bij het Baronie monument (zie de site : Breda & Baronie), terwijl toen onder meer ook een andere foto was genomen op het terrein van de CSM, de voormalige suikerfabriek, thans ’t Zoet, in het kader van het festival Graphic Matters.

Dirk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *