Beste Bezoekster/Bezoeker,


Weerzien cq revisited :

dwalend door heden, verleden en …


Er was eens … alles donker, niets meer te zien, niets meer te bespreken.

Maar hoop werd gegeven en het leven ging door.

Tien jaar later, het was weer donker, wel anders donker, de wereld was dicht, alles gesloten behalve de supermarkt, en dan stil zitten was geen optie, dus zoals iedereen dan maar de natuur in.

Een artikel in BN/de Stem bracht mij naar de Rielse Heide bij Riel (Goirle) naar een voor mij dacht ik volstrekt onbekend gebied tot ik daar oeroude grafheuvels tegenkwam en een ervan fotografeerde.

Achter deze grafheuvel ontdekte ik aan de horizon namelijk de contouren van hoogbouw in Tilburg.

En met een soort lichte schok kwam een stuk herinnering uit mijn verleden boven en zag ik mijzelf weer een schuttersputje graven.

Hier was ongeveer de plek ten zuiden van Tilburg waar ik, sedert ik in Breda woonde, al zonder enig succes -ik had onder meer met mijn auto op een zandpad onder Goirle in de modder vastgezeten- naar had gezocht.

Hier had ik in januari 1969 -als 69/1er- midden in de nacht deze schuttersput moeten graven om daarna onder een donkere hemel naar de lichte plek in het Noorden te moeten zoeken om zo de weg terug te kunnen vinden naar de Kromhout kazerne, waar ik toen lag.

De Rielse Heide en de Rielse Rechte met de dalen van de Leie bleken voor mij letterlijk de uitlaatklep en inspiratie bron in deze barre periode te zijn, waarheen ik sedertdien regelmatig ben teruggekeerd en waar ik met veel plezier gewandeld  heb .

Startpunt van deze wandelingen was veelal de kapel van de heilige Maria        – eerst naar bleek enkel een foto, daarna in het echt in het klare marmerwit-, vanwaar ik al in alle seizoenen rond dwalend alles wat ik tegen kwam steeds weer fotografeerde.

Tien jaar na nauwelijks iets te hebben kunnen zien, heb ik juist door veel te kijken en alles in foto’s vast te leggen langzamerhand weer normaal kunnen functioneren.

De tien jaar waarin ik verder op zoek ben gegaan naar nieuwe interesses, met name in en rond Breda, maar juist ook elders om het leven op straat en in sport, zoals skaten en surfen, in musea en uiteraard in de natuur vast te leggen, waarvan u op deze site enkele resultaten zult kunnen zien.

Veel plezier !

Dirk